UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський нагородив орденами українських призерів Олімпіади-2024

Президент відзначив досягнення спортсменів.

У День Незалежності президент України Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами, які виграли медалі на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це повідомив сайт президента.

Зеленський вручив орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня олімпійському чемпіону з боксу Олександру Хижняку, а також орден княгині Ольги І ступеня легкоатлетці Ярославі Магучіх, яка виграла золото у стрибках у висоту.

Також інші олімпійці отримали від президента ордена "За заслуги" ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, а тренерам вручили нагороди та почесні звання.

"Ви не могли не відчувати підтримку всіх нас, мільйонів українців. І ми не просто вболівали за всіх вас, за кожного й кожну, – ми всією нашою країною, усіма думками й серцем були поруч із вами, і за відчуттями – ми змагалися всією країною разом із вами

Ми разом показуємо світу, що таке Україна, що таке наша держава. Україна, яка бореться. Україна, якій може бути дуже боляче, важко, але вона встає і продовжує йти до своєї головної мети. Україна, яка здатна тримати удар. Україна, яка здатна перемагати", – сказав Зеленський.

Крім того, президент України під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності на Софійській площі у Києві також відзначив орденами Свободи чемпіона світу з боксу Олександра Усика та дворазову олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан.

Читайте також: Боксер Хижняк розповів, куди витратить преміальні за золото Олімпіади-2024

Раніше повідомлялося, що Магучіх пожертвувала частину призових за золото Олімпіади-2024 на допомогу пораненим бійцям "Азова".