UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збірна України проведе матч з Польщею без глядачів

У ФІФА все-таки прийняли рішення покарати українську команду за поведінку фанатів на трибунах під час матчу Україна - Сан-Марино.

Наступний матч відбору збірної України на ЧС-2014 проти Польщі пройде при порожніх трибунах.

Дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за прояв "дискримінаційних дій" і за використання піротехніки під час відбіркового матчу між збірними України і Сан-Марино.

Крім того, Федерація футболу України оштрафована на 45 тисяч франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до 2018 року включно.

Причиною такого жорсткого покарання стало використання уболівальниками на "Арені Львів" піротехніки під час матчу проти Сан-Марино. Перш наша збірна вже неодноразово була попереджена про подібні порушення.

Як говориться в прес-релізі ФІФА, суддя і делегат матчу повідомили про неодноразове використання піротехнічних засобів. Крім того, організація FARE (Футбол проти расизму в Європі) повідомила ФІФА про кілька расистських і дискримінаційних дій, що здійснюються прихильниками української збірної, зокрема демонстрації неонацистських банерів, зображенні "мавпячих звуків і жестів" та нацистських привітань.

Президент ФФУ Анатолій Коньков засудив неправомірні дії фанатів на трибунах, відзначивши, що політичні гасла не повинні бути присутніми на футбольних матчах. При цьому Коньков відзначив: необхідно прийняти рішення ФІФА.

"Ми повинні з мудрістю прийняти і виконати рішення ФІФА. Звичайно, гра без підтримки українських вболівальників, які завжди пристрасно вболівають за збірну - дуже відчутна втрата для команди. Але я закликаю всіх, хто не байдужий до національної збірної, підтримати її біля телеекранів", - сказав Коньков.

"Упевнений, що від вашої підтримки багато залежить. І впевнений, що Михайло Фоменко знайде потрібні слова і збірна пройде це випробування з гордістю. Випробування, після якого всі ми станемо сильніші", - наводить слова Конькова офіційний сайт ФФУ.

Нагадаємо, після поєдинку українців з Сан-Марино, який "синьо-жовті" виграли з розгромним рахунком 9:0, у ФІФА було відкрито дисциплінарне розслідування щодо поведінки фанатів на трибунах. Віце-президент ФФУ Сергій Стороженко підтвердив наявність подібної справи у керівному органі, натякнувши, що покарання може бути дуже жорстоким - зняття очок з української збірної у відбірковому турнірі до чемпіонату світу-2014.

У збірній вже відреагували на рішення ФІФА, назвавши його дійсно несподіваним і занадто суворим.

"Яке відношення Харків має до Львову? Незрозуміло. Федерацію покарали? Покарали. А вийшло, що всіх покарали. Звісно, одна справа грати з вболівальниками, а інша - без них", - вважає головний тренер збірної Михайло Фоменко.

"Шоковані таким рішенням", - зізнався захисник збірної України та дніпропетровського "Дніпра", колишній гравець львівських "Карпат" Артем Федецький.

"Завжди збірна грала у Львові, і не було жодних інцидентів. Люди хворіли і переживали за свою команду. Ніякого насильства на стадіоні не було, ніяких фашистських символік і вигуків. Звичайно, шкода, особливо нам футболістам, але нічого не залишається. Грати при своїх уболівальниках - це завжди імпульс. Шкода, що такий матч відбудеться без глядачів".

Нагадаємо, матч Україна - Польща відбудеться на харківському стадіоні "Металіст" 11 жовтня. !zn

Читайте також:

"Металіст" дискваліфікований УЄФА з розіграшу Ліги Чемпіонів

Збірна України продовжила прогрес в рейтингу ФІФА

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує грати на чемпіонаті світу

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної