UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збірна України здобула вольову перемогу над Словаччиною на Євро-2024

Команда Сергія Реброва набрала найважливіші три очки.

У п'ятницю, 21 червня, у Дюссельдорфі на стадіоні "Меркур Шпіль-Арена" відбувся матч другого туру у групі E чемпіонату Європи з футболу між збірними України та Словаччини.

Підопічні Сергія Реброва здобули вольову перемогу з рахунком 2:1.

Словаки створили кілька моментів та забили гол першими на 17-й хвилині: Зінченко не втримав Шранца, який скористався навісною передачею та завдав точного удару головою.

Збірна України володіла ініціативою та намагалася змінити ситуацію. Особливо варто відзначити момент з ударом Тимчика у штангу воріт. Після перерви українці продовжили йти вперед і зрівняли рахунок: Зінченко віддав точний пас у штрафний майданчик на Шапаренка, а динамівець у дотик класно пробив точно в ціль.

(EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

Словаки явно підсіли та відійшли у захист, а Ребров випустив на поле Яремчука замість Довбика, що стало вирішальним моментом. Шапаренко зробив закид на форварда, а Роман прийняв пас і покотив м'яч під воротарем Дубравкою. Наприкінці словаки намагалися організувати штурм воріт Трубіна, але наша команда втримала переможний рахунок.

(EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

Словаччина – Україна – 1:2

Голи: Шранц, 17 – Шапаренко, 54, Яремчук, 80

Словаччина: Дубравка, Пекарік, Вавро, Шкриняр, Ганцко (Оберт, 67), Куцка, Лоботка, Дуда (Стрелец, 60), Шранц (Сауер, 86), Боженік (Бенеш, 60), Гараслін (Суслов, 67)

Україна: Трубін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Шапаренко (Таловєров, 90+2), Судаков, Бражко (Маліновський, 85), Ярмоленко (Зубков, 67), Довбик (Яремчук, 67), Мудрик (Сидорчук, 85)

Попередження: Яремчук

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

У заключному турі групи E збірна України зіграє із Бельгією 26 червня. Словаки цього ж дня зіграють з Румунією.

Читайте також: Євро-2024: всі групи, підсумкове положення команд

Збірна України на Євро-2024: розклад усіх матчів та турнірне положення.