UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збірна Албанії заплатила Вірменії, щоб виграти і вийти на Євро - ЗМІ

УЄФА розслідує обставини матчу, за підсумками якого албанці вперше потрапили на чемпіонат Європи.

У футбольній Європі назріває хабарний скандал. Збірна Албанії, за інформацією сербської преси, заплатила 2 мільйони євро гравцям збірної Вірменії, щоб здобути перемогу і вперше вийти на чемпіонат Європи. Повідомляється, що УЄФА планує розслідувати обставини гри.

Матч між Вірменією та Албанією відбувся 11 жовтня в рамках заключного туру групового етапу кваліфікації Євро-2016 в Єревані. Албанці виграли з рахунком 3:0 і обійшли в турнірній таблиці збірну Данії, вийшовши на чисте друге місце в своїй групі.

Першою інформацію про те, що матч був договірним, поширила сербська преса. За даними видання Telegraf.sr, албанська сторона заплатила голкіперу і трьом захисникам вірмен по 500 тисяч євро.

В Албанії вважають, що сербські ЗМІ навмисно розповсюджують подібну інформацію, домагаючись санкцій відносно албанців. Приміром, якщо Албанія за підсумками розслідування УЄФА буде позбавлена путівки на Євро, на друге місце в групі підніметься Данія, а третє місце, а з ним і путівка в плей-офф кваліфікації дістанеться Сербії.

"УЄФА однозначно в усьому розбереться, так як у пресі з'явилося занадто багато скандальної інформації. Звіти делегата та арбітра будуть уважно вивчені. Немає диму без вогню, тому потрібно зайнятися справою", - сказав делегат УЄФА Душан Маравіч.

Нагадаємо, Албанія вперше пробилася на чемпіонат Європи поряд зі збірними Північної Ірландії, Ісландії та Уельсу.