UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запорізький "Металург" відрахував тяжкохворого гравця

Нападник Юрій Штурко висловив обурення діями керівництва своєї останньої команди.

На початку 2015-го року лікарі поставили спортсмену, який захищав кольори запорізького "Металурга", страшний діагноз - пухлина мозку. У короткі терміни футболіст переніс операцію і тепер продовжує курс реабілітації.

Відразу після того, що сталося, керівництво "Металурга" заявляло, що клуб буде надавати допомогу і навіть може продовжити контракт, але тепер сам Штурко заявив, що нічого подібного не сталося, а на допомогу прийшов донецький "Шахтар".

"Поліпшення здоров'я є. "Шахтар" мені оплатив курс реабілітації разом з моєю родиною. Третього числа поїдемо на два тижні. Це теж піде мені на користь, безумовно. Фонд Ріната Ахметова вийшов на мою дружину, зв'язувалися з доктором, який робив операцію і вирішили, так як мені перельоти протипоказані, відправити мене в Трускавець, хороший готель. Мені не можна зараз багато чого робити, а там зроблять мікромасажи, більше відпочинку".

Крім того, "Металург" розірвав контракт з нападаючим.

"Так, я нещодавно про це дізнався. І тиждень тому я їздив у Запоріжжя за своєї трудовою і дізнався, що мене 31-го травня звільнили. Хоча мені обіцяли, що мене не кинуть і укладуть новий контракт. Мені запропонували його, але я навіть не хочу про це говорити. Мені сказали, що мене хочуть кудись у фан-шоп. Я сказав, що я не проти, тільки фінансове питання? Мені запропонували менше 200 доларів... І як жити далі? Обіцяли подумати і зателефонувати, проте донині ніхто не дзвонить. Я розраховував на клуб і на те, що зі мною продовжать співпрацю".

"Але зараз, нехай не ображаються, у мене є хороший друг в Києві. Я йому відправив всі свої документи, він зараз цим питанням займається. Я йому виписав довіреність, він направив в клуб документи. Тому що він мені сказав: момент, за який клуб зачепився, це група, яку мені дають, але я її не отримую... Мені кажуть, що клуб повинен був укласти автоматично зі мною контракт на рік. При такій травмі я був у клубі, а значить, мені повинні були дати новий контракт".

"Чому так чинять зі мною? Я не знаю. Мені вчора подзвонили і сказали, що клуб зв'язувався з лікарнею для отримання для мене групи. Я вважаю, що мене просто хочуть "кинути". Я не розумію, чому не можна просто домовитися, і щоб я був при ділі, але на нормальних умовах. Вони знають яка я людина, і що я просто так би не пішов на таке... Чому так? Для мене зараз це загадка".

Юрій Штурко виступав за "Металург" з 2011-го року, забивши 9 голів у 52 матчах.