UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 2015 року переможець Ліги Європи отримає путівку в Лігу Чемпіонів

УЄФА, як і раніше, намагається підвищити популярність другого за рангом європейського клубного турніру.

З метою підвищення глядацького інтересу, а також спортивної цінності Ліги Європи, в УЄФА вирішили додатково виділити переможцю право на участь у наступному розіграші Ліги Чемпіонів, інформує football.ua.

Таким чином команда, яка фінішувала в середині таблиці національного чемпіонату, але при цьому виграла Лігу Європи, буде брати участь у Лізі Чемпіонів.

"Це рішення - результат декількох місяців дискусії між топ-клубами Європи, Асоціації європейських клубів і УЄФА", - повідомив Мішель Платіні.

Втім, нове правило набуде чинності в сезоні 2015/16.

У той же час, на засіданні Виконкому УЄФА визначилися місця проведення фінальних матчів Ліги Чемпіонів і Ліги Європи в 2015-му році. Отже, за Кубок Чемпіонів дві команди посперечаються на Олімпійському стадіоні у Берліні, який вже приймав вирішальний поєдинок ЧС-2006.

Фінал Ліги Європи відбудеться на стадіоні "Народови" у Варшаві. Зазначимо, що фінал Ліги Чемпіонів вперше відбудеться в Німеччині.

Нагадаємо, що фінал Ліги Чемпіонів-2012/13 пройде на лондонському "Уемблі", а в наступному сезоні вирішальний матч прийме Лісабон. !zn

Читайте також:

"Баварія" і "Боруссія" почали суперництво задовго до зустрічі в фіналі ЛЧ

World Soccer: Чемпіонат України - 15-й у світі, трохи гірший за російський і китайський