UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євробаскет: Україна громить Великобританію і проходить у наступний раунд

Збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Європи зуміла подолати стартовий етап турніру.

Збірна України з баскетболу впевнено обіграла Великобританію 87:68 в заключній зустрічі першого групового раунду чемпіонату Європи і пробилася до числа 12 кращих на континенті.

Тепер на українців чекає другий груповий раунд, успішний виступ в якому може гарантувати їм потрапляння в плей-офф.

Нагадаємо, що букмекери на старті турніру пророкували українцям доля аутсайдера, приймаючи ставки на вихід з групи з коефіцієнтом 30.

Зазначимо, що доля першого місця в групі А вирішиться у протистоянні Бельгія - Франція. Поєдинок Німеччина - Ізраїль вже ніяк не вплине на визначення переможця українського секстету. У разі, якщо перемогу здобуде французька команда, українці виходять у наступний раунд з другого місця з однією перемогою в активі, інакше - українці стануть переможцями.

Втім, суперники українців в наступному раунді визначаться за результатами змагань у групі В, де на продовження виступів можуть розраховувати Латвія, Сербія і Литва.

Євробаскет. Група А. 5 тур

Україна - Великобританія- 87:68 (21:18, 27:13, 22:20, 17:17)

Україна Джетер (10 + 4 передачі), Гладир (9 + 7 підбирань + 4 передачі), Липовий (9), Корнієнко (8 + 5 підбирань), Натяжко (11) - старт; Зайцев (11 + 5 підбирань), Мишула (10), Кравцов (8), Пустозвонов (7), Пустовий (2), Глєбов (2), Забірченко (5 підбирань)

Головний тренер: Майк Фрателло

Великобританія: Ачара (12 + 5 підбирань), Ван Оострум (12 + 4 передачі), Лоуренс (10), Кларк (8 + 6 підбирань), Джонсон (8), Адегбойе (7), Хиссон (4), Салліван (3), Мюррей (3), Робінсон.

Головний тренер: Джо Пранти.

Після поєдинку головний тренер збірної України Майк Фрателло зазначив, що потрапляння у другий раунд змагань - велике досягнення для його команди, однак подальший успіх буде залежати від рівня суперників.

"Однозначно, це буде новий досвід для нас. Зараз треба відпочити, відновитися - на це у нас дуже мало часу. Ну і підготуватися до матчів, тому що перша гра другого етапу стартує вже завтра. Хлопці відпрацювали цей тиждень на приголомшливому запалі, віддали багато сил. Вони просто заслужили бути в другому раунді. Тепер ми йдемо далі і будемо битися там", - цитує американського спеціаліста iSport.ua.

Нагадаємо, що раніше в груповому раунді українці обіграли збірні Бельгії (58:57), Ізраїль (74:67), Німеччину (88:83) і поступилися французам 71:77. !zn

Читайте також:

Збірна Росії з баскетболу несподівано провалилася на ЧЄ в Словенії

Український баскетбольний талант став кращим європейцем на драфті НБА

Збірна України з баскетболу посіла 10-ї на домашньому юнацькому Євробаскеті