UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усику призначили обов'язкового претендента на один із титулів

У майбутньому українець може зустрітися з боксером із Хорватії.

Український чемпіон світу за версіями WBO, WBA, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) отримав обов'язкового претендента на один зі своїх титулів.

Міжнародна боксерська федерація (IBF) призначила хорвата Філіпа Хрговича (14-0, 12 КО) претендентом на пояс організації, яким володіє українець.

При цьому промоутер Усика Олександр Красюк у коментарі Tribuna.com зазначив, що цей крок не повинен завадити потенційному поєдинку з чемпіоном WBC Тайсоном Ф'юрі:

"Поки не призначено дату торгів, IBF матиме право санкціонувати бій за абсолюта, оскільки такий ранг поєдинку є пріоритетним для всіх чотирьох організацій. Команди Усика та суперника мають навіть попередню дату для такого поєдинку – 18 лютого. Враховуючи вищезазначене, IBF матиме всі легальні інструментами, щоб надати пріоритет великому поєдинку.

І нагадаю, що Усик у статусі офіційного претендента чекав на поєдинок з Джошуа понад два роки".

Хргович у серпні здолав рішенням суддів китайця Чжана Чжилея та завоював право стати обов'язковим претендентом на титул чемпіона світу IBF.

Читайте також: Усик – Ф'юрі: промоутер назвав часові рамки для проведення бою

Раніше букмекери назвали фаворита можливого бою за звання абсолютного чемпіона світу між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі.