UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всесвітня федерація тхеквондо допустила росіян та білорусів до турнірів

Спортсменів допущено до змагань.

Всесвітня федерація тхеквондо (World Taekwondo) розширила список змагань, у яких можуть брати участь спортсмени з Росії та Білорусії у нейтральному статусі.

Повідомляється, що Рада World Taekwondo одноголосно схвалила участь індивідуальних нейтральних спортсменів у турнірах, які проводяться не під егідою організації, але визнані нею.

Раніше нейтральним спортсменам не дозволялося брати участь у таких змаганнях через складність процесу перевірки відповідності вимогам.

Нагадаємо, на початку квітня минулого року Всесвітня федерація тхеквондо на позачерговому засіданні ухвалила рішення повернути спортсменів із Росії та Білорусі на міжнародну арену під нейтральним прапором.

Також спортсменів з РФ та Білорусі рішенням МОК було допущено на паризьку Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі в індивідуальних змаганнях.

Повідомлялося про те, що не буде допущено до турніру спортсмени та члени їхніх команд, які активно підтримують вторгнення РФ до України. Також до Олімпіади не допустять атлетів, які мають контракти з органами національної безпеки та військовими структурами.

Читайте також: Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу через участь представників РФ та Білорусі

Раніше повідомлялося про те, що дворазовий чемпіон світу з тхеквондо загинув в Івано-Франківську.