UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вінісіус Жуніор не отримає "Золотий м'яч"-2024, делегація "Реала" пропустить церемонію – Marca

Бразилець вважався головним фаворитом у боротьбі за нагороду.

Вінісіус Жуніор

Вінісіус Жуніор

Вінгер мадридського "Реала" та збірної Бразилії Вінісіус Жуніор не отримає "Золотий м'яч"-2024 найкращому футболісту світу.

Про це повідомляє Marca.

За інформацією джерела, через це мадридський "Реал" вирішив не відправляти делегацію на урочисту церемонію. Виліт літака з Мадрида було скасовано. Клуб нібито отримав інформацію про переможця та ухвалив таке рішення.

Варто зазначити, що про рішення "Реала" пропустити церемонію також повідомили Relevo та інсайдер Фабріціо Романо.

Наразі головним претендентом на нагороду вважається півзахисник збірної Іспанії та "Манчестер Сіті" Родрі, який виграв минулий Євро-2024. Раніше букмекери та журналісти вважали Вінісіуса Жуніора абсолютним фаворитом.

Зазначимо, що до списку номінантів на "Золотий м'яч" уперше з 2006 року потрапив український футболіст. 27-річний нападник збірної України та італійської "Роми" Артем Довбик офіційно претендує на нагороду.

Також під час церемонії буде названо найкращого воротаря, який отримає трофей Яшина. Серед претендентів на цю нагороду є воротар збірної України та мадридського "Реала" Андрій Лунін.

Церемонія вручення "Золотого м'яча-2024" відбудеться сьогодні у паризькому театрі "Шатле". Вона розпочнеться о 20:00 за київським часом.

Читайте також: "Барселона" перервала серію "Реала" без поразок і не дозволила повторити свій рекорд

Раніше повідомлялося про те, що ПСЖ лобіював перемогу Мессі у боротьбі за "Золотий м'яч"-2021.