UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вімблдон: Стаховський пройшов далі, Марченко залишив турнір

Українці продовжують виступати на турнірі Великого шолома.

3 липня стартував Вімблдон, на якому свої перші матчі провели українці Сергій Стаховський та Ілля Марченко.

Стаховський провів поєдинок з французом Жюльєном Беннето, який раніше входив в топ-25 світового рейтингу. Перші два сети залишилися за українцем, після чого суперник скоротив відставання, але вирішальну партію Сергій виграв впевнено, оформивши вихід у другий раунд. З урахуванням кваліфікації це вже четверта перемога українця на турнірі. Наступним опонентом Стаховського буде дев'ятий сіяний Кей Нісікорі з Японії.

Марченко три з половиною години боровся з чехом Іржі Весели, але претендувати на перемогу українцю завадила травма. Після невдачі у першому сеті Ілля взяв наступні дві партії. У четвертому сеті Марченко почав частіше помилятися. Крім того, тенісиста турбувала травма лівої ноги. У підсумку чех зрівняв рахунок, а у вирішальному сеті під час одного з розіграшів Марченко впав, після чого повернувся в гру з пов'язкою на коліні. До кінця поєдинку українець вже не міг реально боротися за перемогу.

1-й раунд

Жюльєн Беннето (Франція) - Сергій Стаховський (Україна) - 3:6, 6:7 (8), 6:2, 2:6

Іржі Весели (Чехія) - Ілля Марченко (Україна) - 6:1, 4:6, 4:6, 7:5, 6:1

Варто відзначити, що свої поєдинки у першому раунді Вімблдону поки не провели українці Олександр Долгополов, Леся Цуренко та Катерина Бондаренко.

Нагадаємо, раніше складну стартову перемогу на Вімблдоні здобула Еліна Світоліна.