UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відомий український легкоатлет розповів про життя в окупованому Херсоні

Спортсмен провів у окупації 40 днів.

Лідер збірної України зі стрибків у висоту Андрій Проценко розповів про те, як перебував у російській окупації у Херсоні.

"Здебільшого працювали лише маленькі магазинчики, і продукції було мінімум. Знаю, що молоко по Херсону розвозили в бочках, як це було в Радянському Союзі. Також зараз більше завозиться російська продукція дуже низької якості. А ціни такі, як на елітний продукт. Ми виходили о п'ятій вечора, і здавалося, що Херсон вимер. Звуки вибухів були чутні всюди.

Хоча ми деякий час були в селі, але все одно цілодобово чули: "Бух-бух-бух". Більшість херсонців хочуть залишитись у складі України, адже вони розуміють, що нічого доброго Росія не принесе. Але є люди, хто змирився, і вони хочуть тільки щоб не було вибухів, ніхто не стріляв, і було тихо", – розповів Проценко в коментарі "Суспільне Спорт".

Повідомляється, що Проценко спочатку був у Херсоні, а потім поїхав до населеного пункту на Херсонщині, де провів 40 днів. Спортсмену все ж таки вдалося виїхати з окупованих територій разом з дружиною та двома дітьми.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Читайте також: У Бердянську російські окупанти викрали українського чемпіона світу з пауерліфтингу

Раніше повідомлялося про те, що український гімнаст зрадів окупації Херсона.