UA / RU
Підтримати ZN.ua

В УЄФА знову заговорили про допуск юнацьких збірних Росії на турніри

Александер Чеферін хотів би ухвалити рішення на користь "дітей".

Александер Чеферін

Александер Чеферін

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив про бажання повернути юнацькі команди з Росії на турніри під егідою організації на тлі продовження бойових дій та окупації України, а також пояснив, чому цього досі не сталося.

Функціонера цитує Ballexperten.

"Взагалі я проти будь-якого бойкоту. Але в цьому випадку, після початку війни, ми просто зобов'язані були це зробити. І ми були одними з перших, хто це зробив. Не думаю, що футбол у цьому випадку дуже допоможе.

Ми вже обговорювали, чи варто повернути російські юнацькі збірні на наші змагання. Чому це має стосуватись дітей, які ще не можуть голосувати на виборах у своїй країні? Але зараз зробити це неможливо, оскільки деякі асоціації перебувають під сильним впливом своїх урядів.

Я досі говорю: дітей у Росії виховують під пропагандою, що ми їх не любимо, ненавидимо та не приймаємо. У той момент, коли вони приїдуть сюди та, можливо, зустрінуть інших 15-16-річних хлопців із Німеччини, Словенії або ще звідкись, вони можуть побачити це по-іншому. Але нині ціле покоління у Росії виховується на ще більшій ненависті. Уся ситуація в Європі лякає. Вона мене лякає”.

Також Чеферін відповів на запитання щодо потенційних ризиків під час виступу України на Євро-2024:

"Жодних проблем з безпекою немає. Найголовніше, щоб усі, хто пройшов кваліфікацію, виступили на чемпіонаті Європи. А збірна України показує вражаючий футбол. Це справді сильна команда, яка може стати одним із сюрпризів Євро, хто знає".

У лютому 2022 року ФІФА та УЄФА відсторонили російські збірні та клуби від участі у міжнародних турнірах через неспровоковану агресію проти України.

Обидві організації намагалися повернути юнацькі команди з РФ на турніри, але через погрози бойкотом з боку інших національних футбольних федерацій вирішили цього не робити.

Читайте також: УЄФА привітав "Динамо" з 97-річчям та згадав перемогу киян над "Барселоною"

Раніше в УЄФА пояснили, чому не усунули Білорусь від міжнародних турнірів.