UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Шахтарі" назвали терміни відновлення Мораеса і Бондаря

Обидва гравці вибули на тривалий термін.

Клубний лікар донецького "Шахтаря" Вадим Попов розповів про те, коли після травм зможуть повернутися на поле форвард Жуніор Мораес і захисник Валерій Бондар.

"Жуніор минулого тижня отримав дуже важку травму - розрив бічної і передньої хрестоподібної зв'язок коліна. Це одна з найскладніших травм, які зустрічаються в футболі, вона має тривалий період післяопераційної реабілітації - дев'ять місяців, щоб повернути гравця в лад.

Форвард полетів до Іспанії, де в одній з місцевих клінік Жуніору була виконана операція. Після повернення до України на футболіста чекає період відновлення", - повідомив Попов.

Також доктор зазначив, що у Бондаря не підтвердився розрив зв'язок:

"Багато хто напевно бачили страшне зіткнення, коли нога просто пішла в сторону. Було дуже схоже, що у Валерія така ж травма, як і у Жуніора, але, на щастя, на МРТ це не підтвердилося. Хрестоподібна зв'язка у нього ціла, але є пошкодження медіальної бічної зв'язки колінного суглоба. Стався субтотальний розрив.

Ця травма також досить неприємна, але період відновлення коротше - місяці три. І найголовніше, що Валерію поки не потрібне хірургічне втручання. Постараємося обійтися тільки терапевтичними засобами: реабілітація, фізіотерапія, введемо фактор росту, і зв'язка повинна зажити.

Трохи пізніше проведемо додаткове дослідження, і тоді остаточно буде прийнято рішення про тактику лікування. Але все одно спортсмен залишиться без футболу на два-три місяці".

Читайте також: Італійський клуб має намір перехопити у "Шахтаря" наставника Де Дзербі - ЗМІ

Раніше повідомлялося про те, що "Шахтар" не виграв жодного трофея в сезоні вперше за 14 років.