UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Німеччині затримали підозрюваного у вбивстві українського баскетболіста – Ніколенко

Питання контролюватиме МЗС. 

У Німеччині поліція вже затримала нападника, якого підозрюють у вбивстві 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, зараз тривають слідчі дії, а МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині.

«Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності», - підкреслив спікер міністерства..

Також консульство тримає на контролі лікування іншого постраждалого українця Артема Козаченка. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена.

«Стан нашого громадянина стабільний, загроз його життю немає», - додали в МЗС.

Читайте також: На війні вже загинуло 400 українських спортсменів – Гутцайт

Як повідомила Федерація баскетболу міста Києва 17-річного хлопця вбили ввечері 11 лютого — на нього та іншого спортсмена напали з ножами. Припускалось, що причиною нападу став той факт, що вони українці.

Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах «Тейваз» і «5T.E.A.M.-ДЮСШ-12». У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.