UA / RU
Підтримати ZN.ua

УЄФА зобов'язав "Динамо" провести два домашні матчі без глядачів

Європейський футбольний союз виніс вердикт за побиття темношкірих уболівальників на "Олімпійському".

Київське "Динамо" проведе два найближчі домашні матчі в єврокубках при порожніх трибунах. Такий вердикт виніс УЄФА, розглянувши справу про побиття фанатами темношкірих уболівальників по ходу матчу "Динамо" - "Челсі", який проходив на "Олімпійському".

Крім того, дисциплінарний комітет УЄФА в перспективі може покарати киян ще одним матчем без глядачів у разі повторних порушень - випробувальний термін для "Динамо" становить три роки. Також київський клуб заплатить штраф у розмірі 100 тисяч євро.

Таким чином, кияни проведуть при порожніх трибунах найближчий домашній матч Ліги чемпіонів проти "Маккабі", який відбудеться 9 грудня. У ньому вирішиться доля команди в турнірі. Потім вболівальники не зможуть відвідати перший домашній матч "Динамо" в плей-офф Ліги чемпіонів або Ліги Європи - в залежності від того, куди вийдуть підопічні Сергія Реброва.

Читайте також: Постраждалий темношкірий уболівальник розповів подробиці бійки на "Олімпійському"

Нагадаємо, УЄФА вів справу стосовно київського клубу відразу за трьома статтями: расистську поведінку, масові заворушення, блокування проходів на трибунах. Раніше Ігор Суркіс заявив, що "Динамо", швидше за все, буде оскаржувати рішення УЄФА.