UA / RU
Підтримати ZN.ua

УЄФА проявила непослідовність, відправивши "Дніпро" грати до Києва

Матч Ліги Чемпіонів між "Дніпром" та ФК "Копенгаген" відбудеться 30 липня на нейтральному полі, яким для команд стане столиця України.

УЄФА у черговий раз проявила непослідовність, поставивши під сумнів своє ж рішення: після того, як у Швейцарії спочатку дозволили грати матчі єврокубків у Дніпропетровську, а потім підтвердили свою позицію, не пішовши на поводу у представників данського "Копенгагена", в організації постановили, що зустріч 3-го раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів маєпройти в іншому українському місті - Києві або Львові.

Дніпропетровці вирішили, що найкращим варіантом стане столиця України. Поєдинок відбудеться 30 липня о 19:00.

Нагадаємо, що напередодні представники "Копенгагена" направили в УЄФА повторне звернення з проханням про перенесення поєдинку з Дніпропетровська: їхня аргументація була в основному спрямована на паралелі зі збитим у Донецькій області літаком "Боїнг-777", що сталося минулого тижня. Данці стверджували, щожодна з чартерних компаній не полетить у місто на Дніпрі, а регулярні рейси з Данії до Дніпропетровська не літають. Втім, в УЄФА вирішили не давати офіційне формулювання рішення.

Додамо, що "Дніпро" дебютує у розіграші Ліги Чемпіонів - раніше українська команда виступала лише у попередньому турнірі ЛЧ Кубку чемпіонів. Також слід зазначити, що в єврокубкових поєдинках з представниками Данії в України 100-відсотковий результат: з 8 двоматчевих дуелей - 8 перемог. !zn