UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ультрас "Динамо" відкидають звинувачення в расизмі

Угруповання "Родичі" заявило, що не має відношення до бійки на "Олімпійському", а у ФФУ вважають інцидент звичайним хуліганством.

Представники ультрас "Динамо" "Родичі" на своїй сторінці в соціальній мережі виступили з заявою, підкресливши, що не мають відношення до нападу на темношкірих уболівальників, який відбувся на трибунах "Олімпійського" під час матчу киян з "Челсі".

"Ми заявляємо, що не маємо відношення до вищезазначеної події. По-перше, бійка між уболівальниками проходила в сусідньому секторі, а не в 21-му, в якому знаходяться "Родичі", - йдеться у зверненні ультрас, - По-друге, є необгрунтованими звинувачення в расизмі. Всі, хто були на стадіоні, бачили, що в сусідніх з нашим і на нашому секторі сталося відразу кілька бійок, в переважній більшості через непристойну поведінку осіб "напідпитку", які відповідали образами або "рукоприкладством" на зауваження інших людей щодо алкоголю.

По-третє, навіть на відео, що є в мережі інтернет, видно, як у згаданій штовханині беруть участь мало не кілька десятків осіб, і з них тільки 2 або 3 чорношкірих. У бійці, в якій присутні люди з іншим кольором шкіри, відразу таврують "расистами" всіх підряд, незалежно від істинних причин самої бійки".

Ультрас вважають, що "роздування теми расизму відбувається через "відпрацювання" деякими громадськими організаціями своїх грантів". У той же час у ФФУ подію називають звичайним хуліганством.

"Ми вже провели зустрічі з фанатами, стюардами, міліцією, - сказав "Сегодня" віце-президент ФФУ Ігор Кочетов. - Зафіксовано, як на початку матчу ці темношкірі громадяни за квитками зайшли в 49-й сектор 21-й ряд. Потім вони звідти вийшли і пройшли в сектор №21. Може, стюарди прогавили, а може, хтось допоміг їм туди пройти.

За даними фанатів, які там були, їм одразу було зазначено, що вони зайняли чужі місця. Запропонували їм покинути сектор, ті не реагували. Побачили в них фаєри, ще раз запропонували їм піти. Ну а далі вже відбулися певні хуліганські моменти. Жодною мірою не виправдовую дії фанатів, які не мали права в такій формі видворяти темношкірих громадян. Треба було звернутися до стюардів. Але, по-моєму, це прояв хуліганства, а ні в якій мірі не расизму".

Нагадаємо, УЄФА відкрив справу проти "Динамо", отримавши дані від FARE. Київському клубу загрожує серйозне покарання, вердикт буде озвучений 27 жовтня.