UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український клуб подав заявку на участь у баскетбольній Лізі чемпіонів

При цьому назва клубу не уточнюється.

В наступному сезоні під егідою ФІБА відбудеться новий турнір - баскетольная Ліга чемпіонів, яка має стати аналогом найпрестижнішого футбольного турніру Європи.

Відбулася вже четверта зустріч ради директорів нових змагань, на якій стало відомо, що в Лізі чемпіонів хочуть виступити 66 клубів з 19 країн. У списку є одна українська команда, назва якої не уточнюється.

При цьому в Лізі чемпіонів також збираються зіграти клуби з Білорусі, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Фінляндії, Франції, Греції, Угорщини, Ізраїлю, Італії, Латвії, Польщі, Румунії, Словенії, Швеції та Туреччини.

Раніше повідомлялося, що в основну сітку путівки отримають 32 команди, які будуть розбиті на чотири групи. У плей-офф з кожної групи вийде по чотири найкращі команди, ще дві вирушать у другий за значимістю турнір під егідою ФІБА - Кубок Європи ФІБА. У 1/8 і 1/4 фіналу команди проведуть матч вдома і матч на виїзді, після чого буде зіграно "Фінал чотирьох".

Нагадаємо, в минулому сезоні южненський "Хімік" виступав у Кубку Європи ФІБА, поступившись у чвертьфіналі французькому "Шалону".