UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські синхроністки завоювали першу в історії медаль на чемпіонатах світу

На чемпіонаті світу з водних видів спорту у Барселоні відбулася знакова подія для українського спорту.

Слідом за срібною медаллю Іллі Кваші у стрибках у воду на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Барселоні виходом на п'єдестал потішили і українські синхроністки.

Лоліта Ананасова, Олена Гречихина, Ганна Клименко, Резнік Катерина, Олександра Сабада, Катерина Садурська, Анастасія Савчук та Ганна Волошина виграли бронзу у змаганнях груп у технічній програмі. Перше місце традиційно за збірною Росії, другими фінішували іспанки. Українки ж зуміли випередити сильні збірні Японії, Канади та Італії.

Раніше українські синхронистки зупинялися за крок до п'єдесталу пошани - так було практично на всіх чемпіонатах світу. В основному українкам діставалися нагороди європейських першостей.

Що стосується чемпіонату світу у Барселоні, то два дні поспіль українські спортсменки зупинялися за крок від п'єдесталу в Іспанії. Півтора бала не вистачило до "бронзи" в суботу у фіналі технічної програми серед солісток Ганні Волошиій, і ще менше вона програла в неділю у дуеті з Лолітою Ананасовою, повідомляє "СЕ в Україні".

Про свої медальні амбіції в технічній програмі українська група заявила ще напередодні у попередніх змаганнях, посівши третє місце з сумою 93,200. Росія була поза досяжністю, іспанки впевнено утримували другу позицію і було зрозуміло, що за відсутності віце-чемпіонок світу-2011 синхроністок з Китаю нашими головними суперницями у суперечці за бронзу стануть представниці Японії. У перший день наша перевага над ними становить один бал. Більше ніж на три - над Канадою.

Головний тренер збірної України напередодні світового форуму відзначала, що суперниці українок з неєвропейських країн досконально вивчили їхню програму, проте тренерський штаб трохи змінив її перед Барселоною. У підсумку, це принесло свій результат: Японія виступала останньою на змаганнях, але отримала за свій вихід меншу оцінку і в загальному заліку здобула 92,200 бала, що було менше, ніж 93,300 у України.

Сьогодні у Барселоні відбудуться попередні змагання у синхроністок у дуетах, а також груп у довільній програмі. У стрибунів на старт фінальних змагань вийде український дует Ілля Кваша/Олексій Пригоров, які виступлять на триметровому трампліні. !zn

Читайте також:

Олімпійський чемпіон Майкл Фелпс спростував чутки про своє повернення

18-річна українська тенісистка встановила новий рекорд