UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські футбольні клуби повинні бути прибутковими, - президент ПФЛ

Вітчизняний футбол потребує серйозних змін, і повинен прагнути до фінансової прозорості.

Українські футбольні клуби повинні бути прибутковими і мати абсолютно прозору бухгалтерію, як того вже незабаром може зажадати УЄФА, в іншому випадку українські команди можуть бути дискваліфіковані та вболівальники їх не побачать в єврокубках.

Вітчизняний футбол потребує серйозних змін, і повинен прагнути до фінансової прозорості - вважають футбольні експерти, які стали учасниками першого засідання круглого столу присвяченого актуальним проблемам і перспективам розвитку футболу в Україні "FOOTBALL IS LIFE", иницированный сайтом sport.ua.

"Платіні не знизить свою планку ніколи. Фінансовий фаєр-плей це іміджевий проект УЄФА і ніхто не буде підлаштовуватися під Україну!", так котегорично відповів президент професійної ліги Мілетій Бальчос у відповідь футбольного аналітику Семену Случевському на його заяву, що "коли буде щось не складатися команда Платіні буде йти на компроміс і буде знижувати свої вимоги".

Мілетій Бальчос в свою чергу розповів про свій досвід роботи з підтримки регіональних футбольних клубів. "Я часто розмовляю з губернаторами в регіонах про те, що він повинен знайти гроші для місцевих футбольних клубів, але це абсурд. Вони мені відповідають: це професійний футбольний клуб, який за законодавством має бути прибутковим. І це правильно", - додав Бальчос.

Це означає, що українські футбольні клуби повинні якомога швидше навчитися жити відповідно до своїх доходів і мати абсолютно прозору бухгалтерію, як того вимагають нові правила фаєр-плея, просувні Мішелем Платіні. Тільки фінансово стабільні команди зможуть гідно оплачувати своїх легіонерів і показувати красиву гру для вболівальників. А клуби олігархів перестануть купувати легіонерів за шалені гроші, що в якійсь мірі зрівняє шанси на перемогу, а значить зробить український футбол цікавіше, таку думку висловлювали футбольні експерти та журналісти у кулуарах. !zn