UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська влада надасть кримським спортсменам хороші умови для тренувань

Міністр молоді та спорту розповів, яким чином, його відомство буде відстоювати українських спортсменів із Криму, щоб вони не приймали російське громадянство.

Міністр молоді і спорту Дмитро Булатов розповів, що спортсменам із Криму, які хочуть продовжувати виступати за честь українського прапора, буде надано хороші умови для проживання і тренувань на материковій частині країни.

"Ми запропонували всім кримським спортсменам та членам їхніх сімей гідні умови для проживання, а також заняття спортом. Гідні це такі, що я сам готовий переїхати в аналогічне житло", - зазначив Булатов.

"Ми підтримаємо всіх, хто захоче залишитися з Україною і продовжить відстоювати її репутацію. Я розумію, як складно опинитися у ситуації, коли тобі доводиться покинути рідний будинок. І мені складно сказати, як ми зможемо допомогти тим, хто не переїде на материкову частину України і залишиться у Криму. Хоча ми допомагаємо їм і зараз. Як саме - не скажу, тому що тоді у нас зникне така можливість. Я розповім про це, як тільки загрозу буде знято", - розповів міністр.

Нагадаємо, що кілька кримських спортсменів вже заявили про наміри прийняти російське громадянство. Серед них - олімпійський чемпіон-2008 стрілець Артур Айвазян, а також перспективна легкоатлетка, чемпіонка Європи-2012 у метанні списа Віра Ребрик.

Однак поки даний процес знаходиться у початковій стадії: офіційно процес переходу спортсменів під юрисдикцію російських спортивних федерацій поки не почався. Зокрема, всі дії атлетам треба погоджувати з міжнародними організаціями, яким підпорядковуються ті чи інші федерації. !zn

Читайте також:

Українська спортсменка оцінила перспективи колег з Криму: дворовий рівень - ваша межа

"Таврія" і "Севастополь" залишаться без тренерів у разі переходу у російський чемпіонат

Олімпійська чемпіонка Сочі розповіла про свої плани на посаді заступника міністра