UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська легкоатлетка, яка прийняла ізраїльське громадянство, побила національний рекорд

Ганна Князєва, яка вже виступає під ізраїльським прапором, зуміла встановити новий рекорд Ізраїлю у потрійному стрибку. При цьому спортсменка випередила Ольгу Саладуху.

На черговому етапі "Діамантової Ліги" у Парижі колишня українка Анна Князєва показала результат 14,58 м, що стало новим рекордом Ізраїлю.

Змагання ж Князєва завершила на другому місці, випередивши колишню партнерку зі збірної України Ольгу Саладуху. Стрибок української спортсменки - на 14,55 м.

Примітно, що ще на етапі "Діамантової Ліги" у США Князєва виступала під українським прапором. Втім, на сайті Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ) стрибунка значиться як ізраїльська спортсменка - під подвійним прізвищем Князєва-Міненко.

Нагадаємо, що Ганна Князєва, яка на Олімпіаді у Лондоні була четвертою - саме слідом за Саладухою - прийняла рішення виступати за Ізраїль у кінці 2012 року. Головною причиною її відмови від українського громадянства став шлюб з ізраїльським атлетом Анатолієм Міненком. Князєва змінила місце проживання і тренувань.

Примітно, що у Лондоні Князєва до останнього трималася у трійці, однак в останній спробі Саладуха показала кращий результат, а колумбійка Катарін Ібаргуен, яка і перемогла в Парижі, поліпшила свій стрибок, що відкинуло Князєву на неприємне 4-те місце.

Сама Саладуха ще кілька місяців тому говорила, що розуміє і поважає рішення Князєвої переїхати до Ізраїлю, зазначивши при цьому, що кожен має свій погляд на поняття патріотизму.

Що стосується перегонів за діамантом - головним призом "Ліги", то тут як і раніше лідирує Ібаргуен. Для перемоги у загальному заліку Саладусі необхідно виграти наступні етапи змагань. !zn

Читайте також:

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь