UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українець Ломаченко травмував руку, але успішно пройшов перший захист титулу WBO

Василь Ломаченко не залишив шансів своєму суперникові Чонлатаріну Пирийяпиньйо з Таїланду. Нокаутувати опоненту українському чемпіону завадила лише травмована ударна ліва.

Український боксер Василь Ломаченко одноголосним рішенням суддів одоле тайця Чонлатаріна Пірійяпіньйо, захистивши свій титул чемпіона світу у напівлегкій вазі за версією WBO.

Суддівські записки після 12 раундів матчу в Макао показали розгромний рахунок 120-107 на користь українського боксера.

Це була перша обов'язковий захист титулу для Ломаченко. Нагадаємо, що двобій українця пройшов у рамках боксерського вечора, основною подією якого був поєдинок між суперзіркою Менні Пакьяо та американцем Крісом Алджієрі.

Ломаченко пішов у наступ з першого ж раунду, відразу ж позначивши свою перевагу, а також показавши чудову готовність до поєдинку. Часом тайцу доводилося дуже важко під швидкими серіями Ломаченко. Як, приміром, в четвертому раунді, коли лівий боковий українця відправив Чонлатаріна на настил рингу. Але він піднявся, проте в подальшому лише болю у руці у Ломаченко не дозволили боксеру з Таїланду опинитись і в нокауті.

Коли Ломаченко вказав своєму кутку на проблеми з рукою, бій продовжився, і всупереч очікуванням, що у 26-річного боксера з Білгород-Дністровського можуть виникнути проблеми, таєць продовжив відчувати на собі його блискавичні удари. Поступово справа дійшла до чемпіонських раундів, де Пирийяпиньйо відчув, що сили залишають його, Ломаченко ж продовжував диктувати свої умови. Ні у кого не виникало сумнівів, кому ж суддя в ринзі підніме в результаті руку.

Статистика поєдинку показала, що Ломаченко викинув 1006 ударів за свого суперника, показавши при цьому точність у 37 відсотків, тоді як Чонлатарн показав лише 18-відсоткову точність при 471 ударі.

Додамо, що в основному поєдинку вечора в Макао Пак'яо не залишив шансів Алджиери, знову показавши, що поки рано відправляють на відпочинок.

Поки не повідомляється, що ж насправді сталося з рукою Ломаченко, однак, судячи з усього, українцю доведеться деякий час провести в медичних центрах, щоб повністю вилікувати травму. Благо у його американських промоутерів - великі можливості. Вже після одужання і буде відомо, з ким же ще зустрінеться українець.

Читайте також: Василь Ломаченко запропонував змінити систему світового професійного боксу

15 листопада український чемпіон Володимир Кличко нокаутував у п'ятому раунді нелегкого бою болгарина Кубрата Пулєва і успішно захистив титул за версією IBF в суперважкій вазі.