UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українець Лень має намір стати чемпіоном НБА

Центровий хоче домогтися максимальних результатів у найсильнішій лізі світу.

Український баскетболіст Олексій Лень, що виступає в НБА за "Фінікс", розповів про те, як зумів вийти на такий високий рівень, і поділився планами на майбутнє.

"Коли мені виповнилося 18 років, виїхав до США і поступив в університет Меріленда, де продовжив грати в баскетбол за університетську команду. Перший рік було дуже важко, я не завжди розумів, чого хоче від мене тренер на майданчику. Дуже допомогли дружба і спілкування з хлопцями з команди. На другий рік вже стало легше і вдалося показати себе і свою гру, тому вирішив спробувати свої сили на драфті НБА", - згадав Лень.

"Перед драфтом, довелося пройти операцію голеностопа і вже ніхто не був упевнений, чи правильний я роблю крок, виставляючись на драфт. Звичайно, всі дуже хвилювалися і переживали, але все пройшло вдало і мене вибрала команда "Фінікс" під п'ятим номером на драфті 2013 року. Просто потрапити в НБА – цього мало. Потрібно стати чемпіоном".

"Зараз я гравець "Фінікса", а всі мої думки про те, як допомогти моїй команді виграти. В далеке майбутнє не заглядаю. Поки я тільки намагаюся стати хорошим гравцем НБА".

Також Олексій порушив тему розвитку українського баскетболу:

"На жаль, нашим хлопцям не вистачає умов для гри у професійний баскетбол. Велика різниця не між українськими та американськими баскетболістами, а між створеними умовами для їх росту. Моя сім'я живе зі мною, бабуся і дідусь намагаються приїжджати якомога частіше, але через щільний графік приїхати в Україну поки не виходить".

Читайте також: НБА: Лень став гравцем матчу у складі "Фінікса"

В поточному сезоні Лень набирає в середньому 6,7 очки, 5,9 підбору і 0,9 передачі за гру.