UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна знову забила три м'ячі Люксембургу в кваліфікації Євро-2016

Підопічні Михайла Фоменка взяли важливі три очки, другий раз перегравши у відборі футбольного "карлика".

Збірна України провела свій шостий матч в рамках відбору на Євро-2016. У Львові підопічні Михайла Фоменка обіграли Люксембург, причому з тим же рахунком, що і на виїзді - 3:0.

Українці в усіх компонентах перевершували суперника в першому таймі, але при цьому їм явно не вистачало гостроти. Моменти у нашої збірної періодично виникали, однак стовідсотковими назвати їх було складно. По ходу тайму забити не вдалося ні Коноплянці, ні Степаненко, ні Ярмоленко. Гостей такий хід зустрічі (гра всією командою в обороні і контратаки), схоже, повністю влаштовував. Вдобавок найнебезпечніший момент тайму залишився за ними: да Мота в контрвипаді вийшов один на один з П'ятовим, але влучив у штангу. У підсумку, завдавши 11 ударів по воротах і подавши 9 кутових, українці вирушили до роздягальні під свист трибун.

Змінити хід зустрічі "жовто-синім" вдалося відразу після перерви - Кравець грудьми переправив м'яч у сітку після подачі Морозюка і, здається, несподівано навіть для себе відкрив рахунок у матчі. Господарі продовжили контролювати хід зустрічі, і зовсім скоро спрацювала заміна Фоменко - Гармаш забив головою після передачі Шевчука. Добити суперника, який у другому таймі так нічого і не створив, Україні вдалося вже наприкінці зустрічі. Коноплянка скористався помилкою оборони люксембуржців і ударом у ближній кут поставив крапку в матчі.

Україна - Люксембург - 3:0.

Голи: Кравець (49), Гармаш (57), Коноплянка (87).

Україна: П'ятов, Морозюк, Хачеріді, Ракицький (Кучер, 77), Шевчук, Степаненко, Ротань (Гармаш, 46), Сидорчук, Ярмоленко, Коноплянка, Кравець (Селезньов, 71).

Головний тренер - Михайло Фоменко.

Люксембург: Жубер, Шано, Шнелль, Мальже, Янс, Жерсон, Паяль, Мутш, Хольтер (Філіппс, 77), да Мота (Девілль, 69), Тюрпель (Бенсі, 52).

Головний тренер - Люк Хольц.

Попередження: да Мота (18), Мутш (47), Бенсі (63), Паяль (83).

Суддя: Арнольд Хантер (Північна Ірландія).

Читайте також: Футболісти збірної України виступили із зверненням до вболівальників

Після цієї гри в активі нашої збірної 12 очок. Збірні Словаччини та Іспанії свої матчі проти відповідно Македонії та Білорусі зіграють сьогодні, 14 червня, ввечері.