UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна завоювала ще дві медалі на ізраїльському Гран-прі з дзюдо

Українські спортсмени зупинилися в кроці від золотих медалей.

Українські дзюдоїсти Яков Хаммо і Єлизавета Каланіна завоювали срібні медалі в третій день престижного турніру з дзюдо серії Гран-прі в Тель-Авіві (Ізраїль).

Хаммо у фіналі вагової категорії +100 кг поступився ізраїльтянину Ору Сассону. Щоб потрапити до фіналу українець переміг азербайджанця Шахіна Гахраманова, росіянина Антона Кривобокова і представника Узбекистану Бекмурода Олтібоєва.

Каланіна у категорії +78 кілограм програла Ірині Киндзерській з Азербайджану. На шляху до фіналу Єлизавета перемогла італійську дзюдоїстку Елізу Марчіо і двох хорваток - Івану Маранич та Івану Сутало.

Зазначимо, що на цьому ж етапі українець Артем Хомула завоював бронзову нагороду в категорії до 73 кілограм, а Марина Черняк і Богдан Ядов змогли виграти срібні нагороди в категоріях до 48 кг та до 66 кг відповідно.

Нагадаємо, призові місця на етапах Гран-прі з дзюдо дозволяють спортсменам набирати очки (за перше - 200, за друге - 120, за третє - 80). Згодом їх кількість визначає потрапляння на континентальні чемпіонати, чемпіонати світу та Олімпійські ігри.

Раніше повідомлялося про те, що українка Дарина Білодід очолила рейтинг найкращих дзюдоїсток світу.