UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна втратила останнього представника на Вімблдоні

На стадії третього раунду завершив виступи на турнірі українець Олександр Долгополов - перший номер рейтингу України поступився четвертій ракетці світу іспанцеві Давиду Ферреру.

Зустріч Олександра Долгополова та іспанця Давида Феррера відбувалася в напруженій боротьбі, проте українцю як завжди не вистачило витримки і досвіду - він поступився в п'яти сетах- 7:6, 6:7, 6:2, 1:6, 2:6.

Таким чином, на Вімблдоні не залишилося жодного представника українського тенісу - Ольга Савчук, яка грала в жіночому парному розряді в дуеті з румункою Ралукой Олару, також вилетіла зі змагань.

Для Олександра Долгополова третій раунд Вімблдону став найвищим досягненням за час участі на найстарішому тенісному турнірі світу. Раніше він вилітав або в першому або в другому колі.

Переломний момент поєдинку проти першої ракетки Іспанії (Феррер випереджає в рейтингу АТР Рафаеля Надаля) настав у четвертому сеті: іспанець зібрався після розгромних 1:6, а Долгополов пізно схаменувся. Як і у випадку з Сергієм Стаховським та його матчем проти австрійця Мельцера, опоненту українця вдалося налагодити подачу, а також інші компоненти. А ось у Долгополова все пішло не так - подвійні помилки, невдалі виходи до сітки - все це зумовило результат зустрічі.

Долгополов вилетів у третьому раунді, однак поповнив свій багаж очок у рейтингу АТР 80 балами. Втім, поки що складно сказати, яке місце буде займати українець у новому табелі з рангів. До Вімблдону, нагадаємо, він був на 24-й сходинці.

Читайте також:

Україна повертається у боротьбу за Кубок Девіса

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

За несплату податків тенісистка Олена Бондаренко втратила улюблений автомобіль