UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українську тенісистку освистали на Ролан Гаррос за відмову потиснути руку суперниці з Білорусі

Фанати негативно відреагували на дії Марти Костюк.

Українська тенісистка Марта Костюк відмовилася потиснути руку другій ракетці світу з Білорусі Аріні Соболенко після матчу першого кола Ролан Гаррос.

Поєдинок завершився перемогою Соболенко з рахунком 6:3, 6:2, після чого українка підійшла до судді та потиснула руку, але проігнорувала суперницю.

Глядачі на трибунах почали свистіти, а тенісистка з Білорусі спочатку подумала, що це свист на її адресу.

Соболенко після поєдинку торкнулася цієї теми:

"Я розумію, чому вони не тиснуть нам руки. Я можу уявити реакцію з українського боку, якщо вони потиснуть нам руки. Тому я це розумію. І розумію, що це не стосується мене особисто. Ось і все".

Костюк також зробила заяву у бесіді з журналістами:

"Вона (Соболенко – прим.) ніколи не каже, що особисто не підтримує цю війну. Я відчуваю, що журналісти повинні змінити свої питання. Війна вже йде. Минуло 15 місяців після початку. Я відчуваю, що ви повинні запитати цих гравців, кого б вони хотіли бачити переможцем. Якщо ви поставите це питання, я не дуже впевнена, що ці люди скажуть, що Україну.

Я думаю, це змінить життя людей. Найбільша різниця в тому, що якщо ви запитаєте мене, кого б я хотіла бачити переможцем, я б сказала, звичайно, що Україну. Про них не впевнена. Я думаю, що вона повинна говорити сама за себе, перш за все. Я особисто знаю тенісистів, які підтримують війну. Не можна сказати, що взагалі ніхто її не підтримує". 

Нагадаємо, росіяни та білоруси не були відсторонені від турнірів під егідою WTA та ATP, тому продовжують грати у нейтральному статусі.

Читайте також: Українська тенісистка провела матч у парі з росіянкою на турнірі WTA

Раніше повідомлялося про те, що Світоліна обіграла росіянку і стала чемпіонкою турніру WTA у Франції.