UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стрілець Куліш приніс Україні перше срібло Олімпіади-2024

Українець став другим у стрільбі з гвинтівки.

Сергій Куліш

Сергій Куліш

Український стрілець Сергій Куліш завоював срібну медаль на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.

Куліш з третього місця кваліфікувався у фінал стрілянини з гвинтівки з 50 метрів з трьох положень – лежачи, сидячи та стоячи.

Після першого етапу фіналу українець лідирував у заліку, але після стрільби на виліт Сергій вийшов у вирішальну сутичку з китайцем Лю Юкунем і в підсумку став другим.

Медалі:

1. Лю Юкунь (Китай) – 463,6 бала

2. Сергій Куліш (Україна) – 461,3

3. Свапніл Кусале (Індія) – 451,4

"Зараз емоції переповнюють. Так завжди після якоїсь медалі, це завжди так. Навіть важко розповісти, які це емоції, бо вони зашкалюють. Як вдалося тримати концентрацію? Це розмова із собою, це важко. У нас такий вид спорту – більше технічний та статичний. Але якось вдалося – це не перший раз, тож досвід є”, – цитує призера “Суспільне Спорт”.

Для 31-річного спортсмена з Черкас це четверта Олімпіада у кар'єрі. На Іграх-2016 у Ріо він виграв срібло у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів.

Куліш приніс Україні перше срібло паризьких Ігор-2024. Загалом на рахунку українців тепер дві медалі – раніше бронзу у фехтуванні на шаблях виграла Ольга Харлан.

У цій дисципліні для України це друга медаль в історії виступів на Олімпіадах. На Іграх-2008 у Пекіні срібним призером став Юрій Сухоруков.

Читайте також: Українець Ковтун зупинився за крок від медалі на Олімпіаді-2024

Українці на Олімпіаді в Парижі: розклад та усі результати дня 1 серпня.