UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська дзюдоїстка отримала ліцензію на Олімпіаду-2024 після відмови "нейтральних" росіян

Христина Гоман уперше виступить на Іграх.

Христина Гоман

Христина Гоман

Українська дзюдоїстка Христина Гоман отримала ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

Це сталося після того, як нейтральні російські дзюдоїсти відмовилися від поїздки на Ігри. Міжнародна федерація дзюдо перерозподілила ліцензії між іншими національними олімпійськими комітетами.

До НОК України надійшов лист про те, що Гоман зможе виступити у Парижі у ваговій категорії понад 78 кг. Також до української команди на Ігри-2024 увійшли Дар'я Білодід (до 57 кг), Дільшот Халматов (до 60 кг), Богдан Ядов (до 66 кг) та Єлизавета Литвиненко (до 78 кг).

Білодід стане єдиною представницею збірної, яка вже має олімпійський досвід. На Іграх у Токіо вона виборола бронзу у ваговій категорії до 48 кг.

Нагадаємо, МОК допустив представників Росії та Білорусі до відбору на Ігри-2024 лише в індивідуальних видах спорту. Атлети, які публічно підтримали війну в Україні чи пов'язані із силовими структурами, не зможуть набути нейтрального статусу. МОК проводить перевірку кожного кандидата.

Літня Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі та інших містах Франції.

Читайте також: НОК презентував форму збірної України на Олімпіаду-2024

Раніше повідомлялося про те, що Україна через відмову російських борців їхати на Олімпіаду-2024 отримає ще більше ліцензій.