UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна зіграла внічию з Францією в стартовому матчі відбору на ЧС-2022

Українці здобули позитивний результат на виїзді.

24 березня в Парижі відбувся матч 1-го туру відбіркового етапу чемпіонату світу-2022 між збірними Франції та України.

Українці в першому ж поєдинку завітали в гості до чинних чемпіонів світу та створили сенсацію, зігравши внічию з рахунком 1:1.

Старт зустрічі передбачувано видався за французами, які більше володіли м'ячем і створювали тиск біля воріт Бущана, зумівши забити на 19-й хвилині - Грізманн шедевральним ударом вразив дальній кут воріт голкіпера "Динамо".

Після забитого гола господарі заспокоїлися і стали грати занадто академічно, за що українці їх і покарали. Одна з небагатьох атак українських футболістів завершилася пострілом Сидорчука, а м'яч потрапивши в Кімпембе повільно закотився у сітку воріт Франції.

Підопічні Дешама намагалися заграти активніше в кінці матчу, але в цілому українська збірна компактно і надійно зіграла в обороні і вивезла важливу нічию з Парижа.

Україна - Франція - 1:1

Голи: Грізманн, 19 - Кімпембе, 57.

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес, Коман (Дембеле, 64), Канте, Рабіо, Мбаппе (Мартіаль, 77), Грізманн, Жиру (Погба, 63).

Україна: Бущан, Караваєв, Кривцов, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Шапаренко (Зубков, 86), Малиновський, Сидорчук (Коваленко, 79), Зінченко, Яремчук (Мораес, 72).

Попередження: Павар.

Далі збірна України в рамках відбору на ЧС-2022 прийме в Києві Фінляндію (28 березня) і Казахстан (31 березня).

У фінальну частину чемпіонату світу в Катарі потраплять 10 переможців груп і три переможця плей-офф. У ньому братимуть участь 10 команд, що зайняли другі місця в групах і дві кращі команди серед переможців Ліги націй, які не пройшли відбір на ЧС.

Читайте також: Україна зберегла місце в топ-25 рейтингу ФІФА

Раніше повідомлялося про те, що лідер збірної України може пропустити Євро через травму.