UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна програла Польщі у товариському матчі у Варшаві

Команда Сергія Реброва провалила першу третину поєдинку.

7 червня у Варшаві відбувся товариський матч, у якому зустрічалися збірні України та Польщі.

Поєдинок на Національному стадіоні завершився поразкою команди Сергія Реброва з рахунком 1:3. Варто зазначити, що на поле вийшов далеко не найоптимальніший склад української збірної.

Перші 30 хвилин матчу вийшли провальними для нашої збірної – поляки забили три голи. Спочатку кутовий призвів до результативного удару Валюкевича. Потім Зелінський наважився на удар, а м'яч невдалим для воротаря Бущана образом залетів у дальній кут.

До третього голу привів ще один кутовий. Подачу з прапорця влучним ударом головою на 30-й хвилині завершив уродженець України Тарас Романчук.

Розгромний рахунок став потрясінням для команди Реброва, але скоротити відставання вдалося ще в першому таймі: Маліновський віддав пас на хід Довбику, а бомбардир "Жирони" влучно відправив м'яч у нижній кут воріт.

У другому таймі обидві команди створювали моменти. Притиснути суперника українцям вдалося, коли на поле вийшли Циганков, Мудрик та Ванат. Кілька разів свої ворота рятував Скорупський, однак і Бущан відбивав удари Левандовського та компанії. Зрештою рахунок на табло не змінився.

Польща – Україна – 3:1

Голи: Валюкевич, 11, Зелінський, 16, Романчук, 30 – Довбик, 42

Польща: Скорупський, Валюкевич (Берешинський, 61), Саламон, Ківьор, Скураш, Зелінський (Левандовський, 61), Шиманський, Романчук (Модер, 60), Залевський (Пухач, 72), Букса, Мілік (Урбанський, 5, Калузинський, 61)

Україна: Бущан, Тимчик, Таловєров, Бондар, Миколенко (Зінченко, 46), Маліновський (Михайліченко, 70), Сидорчук, Судаков (Шапаренко, 81), Ярмоленко (Циганков, 69), Довбик (Ванат, 76), Зубков (Мудрик, 70)

Попередження: Тимчик, Маліновський, Таловєров

Відеоогляд матчу

Завершальний контрольний матч перед Євро-2024 українці проведуть проти Молдови 11 червня. 3 червня команда Реброва зіграла внічию з Німеччиною (0:0).

Читайте також: Збірна України на Євро-2024: результати всіх матчів, підсумкове турнірне положення

Раніше повідомлялося про те, що олімпійська збірна України з футболу розгромила Італію на турнірі у Франції.