UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна поступилася Австрії і може не вийти з групи на Євро-2020

Українці невдало завершили груповий етап турніру.

21 червня на Євро-2020 відбувся матч третього туру групи C - збірна України зустрічалася з Австрією.

Поєдинок в Бухаресті завершився поразкою України з рахунком 0:1.

З перших хвилин у підопічних Андрія Шевченка не пішла гра. Австрія контролювала м'яч і створювала небезпечні моменти, в тому числі стандартні положення. На 21-й хвилині Алаба подав кутовий, а Баумгартнер в боротьбі з Забарна виставив ногу і відправив м'яч у ворота Бущана.

Ще кілька разів голкіпер "Динамо" рятував команду від другого пропущеного м'яча. Збірна України до перерви створила всього один гольовий момент, коли Шапаренко пробив з-під захисника, кіпер парирував, а Ярмоленку не вистачило одного кроку, щоб зіграти на добиванні.

У другому таймі ситуація кардинально не змінилася - австрійці віддали м'яч, але повністю контролювали хід поєдинку. На 62-й хвилині був шанс зрівняти рахунок, коли Лаймер після подачі зі штрафного зрізав м'яч в свої ворота, однак голкіпер австрійців був на чеку.

Шевченко спробував освіжити гру Марлосом, Циганковим і Бєсєдіним, але результату заміни не принесли. Шанс зрівняти рахунок був у Яремчука, але м'яч після удару форварда з гострого кута пройшов поруч із дальньою стійкою.

Україна - Австрія - 0:1

Гол: Баумгартнер, 21

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко (Бєсєдін, 85), Миколенко, Сидорчук, Шапаренко (Марлос, 68), Зінченко, Ярмоленко, Малиновський (Циганков, 46), Яремчук

Австрія: Бахманн, Драгович, Хінтереггер, Арнаутович (Калайджич, 90), Алаба, Забітцер, Грілліч, Баумгартнер (Шепф, 32), Лайнер, К. Шлагер, Лаймер (Ільзанкер, 72)

Огляд матчу

У паралельному матчі групи Нідерланди розгромили Північну Македонію з рахунком 3:0. Збірна України завершила груповий етап на третьому місці слідом за Австрією та Нідерландами. У плей-офф потраплять чотири з шести команд, які фінішували на третьому рядку в своїх квартетах. Доля команди Андрія Шевченка вирішиться після завершення групового етапу.

Читайте також: Євро-2020: календар та результати усіх матчів турніру

Євро-2020: всі групи, положення команд.

Підписуйтесь на Телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020.