UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі один із найстаріших футбольних клубів оголосив себе банкрутом

Один із найстаріших футбольних клубів Польщі ЛКС оголосив про початок процедури ліквідації. Керівництво не змогло вивести клуб із фінансової кризи.

За інформацією прес-служби клубу, у зв'язку з тим, що два з трьох планів щодо виправлення ситуації у клубі не вдалося реалізувати, клуб змушений був подати заяву про банкрутство. Таке рішення прийняли члени правління та наглядової ради клубу.

Таким чином, команда з Лодзі навряд чи продовжить виступи у нинішньому розіграші першої польської ліги.

Це вже не перший випадок фінансових труднощів цієї команди. Влітку 2009 року клуб було позбавлено ліцензії і переведено з головного дивізіону чемпіонату країни у нижчу лігу. Основною причиною нестабільної ситуації у клубі називають повне ігнорування з боку місцевої влади, яка не приділяє футболу належної уваги.

Команда з Лодзі є однією з найстаріших у Польщі - вона була заснована ще у 1908 році. ЛКС був одним з ініціаторів утворення Польської футбольної ліги, дебютна першість якої пройшла у 1927 році. На сьогодні ЛКС, дворазовий чемпіон Польщі, займає п'яте місце у таблиці вищої ліги чемпіонату країни всіх часів.

Читайте також:

Польща через Євро-2012 відмовилася від Євробачення

У Польщі з'явилося місто, де можна буде врятуватися від футболу під час Євро-2012

У Польщі відкрили другий стадіон до Євро-2012