UA / RU
Підтримати ZN.ua

Промоутер Усика розкрив подробиці історії із затриманням боксера в аеропорту

Товариша боксера не хотіли пускати на літак.

Олександр Усик

Олександр Усик

Польський промоутер Анджей Василевський розкрив деталі затримання в аеропорту Кракова українського чемпіона світу з боксу Олександра Усика.

Промоутер розповів журналістам деталі, які почув від менеджера Усика Олександра Красюка, передає Przeglad Sportowy.

Український боксер приїхав до Кракова з Києва на автомобілі та планував вилетіти до Іспанії для участі у тренувальному таборі. Однак співробітники авіакомпанії не захотіли пускати на борт літака його товариша. Чемпіон вирішив, що не полетить без друга, тож обох затримали.

"Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати товариша Усика в літак. Тверезого та з документами. Який сором! Я знаю Олександра особисто. Топовий та елегантний, завжди поважає закон", – зазначив Василевський.

UPD. Пізніше промоутер українського чемпіона світу Олександр Красюк підтвердив цю історію та розкрив більше деталей в Instagram:

"Після оголошення початку посадки Усик розбудив друга та сказав, що чекатиме на нього біля виходу. Пройшовши процедуру перевірки паспорта та посадкового, Усик лишився чекати на товариша. З цього все і почалося.

Співробітники авіакомпанії якимось дивним чином встановили стан іншого Олександра (товариша – прим.) як "глибоке алкогольне сп'яніння" і не дозволили пройти на рейс.

Усик почав зʼясовувати причини недопуску зі співробітниками RyanAir, однак ті відмовились давати пояснення, викликавши поліцію. Після появи офіцерів працівники авіакомпанії вказали на другого Олександра й пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту й оформлення документів.

Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається покидати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліціянти пригрозили затриманням і одяганням кайданок. Тоді Усик протягнув руки… І поліцейський одягнув кайданки на його запʼястя. І лише на нього, бо, як видно на відео, яке зняв хтось із пасажирів, інший Олександр йде без кайданок й тримає в руці дорожню сумку.

У місцевому приміщенні поліції другому Олександру запропонували пройти "драгер", який показав вміст алкоголю, еквівалентний одній пляшці пива. Після цього між поліціянтами та співробітниками авіакомпанії відбулась "неприємна розмова", однак вже було запізно".

Читайте також: Олександра Усика відпустили - Зеленський

Раніше Олександра Усика було звільнено, після чого він прокоментував ситуацію.