UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині закликали не допустити Росію та Білорусь до відбору на футбольний Євро-2024

Жеребкування кваліфікації турніру відбудеться вже 9 жовтня.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер закликала не допустити збірні Росії та Білорусі до участі у відбірному турнірі на чемпіонат Європи-2024 з футболу.

Євро-2024 прийматиме Німеччина, а Фезер звернулася з вимогою не знімати санкції до президента УЄФА Александера Чеферіна:

"Не тільки Росія, яка веде агресивну війну, що порушує міжнародне право, а й Білорусь, як ключовий прихильник російського керівництва, мають бути відсторонені від усіх міжнародних матчів та турнірів.

Це має супроводжуватися усуненням російських та білоруських чиновників від усіх міжнародних спортивних організацій. Футбол має виправдати свою роль та продемонструвати єдину позицію проти цієї форми порушення прав людини.

Усі відповідальні мають бути позбавлені будь-якої можливості брати участь у спорті, впливати або представляти себе якимось іншим чином", – цитує лист Фезер DER SPIEGEL.

Жеребкування відбіркового турніру Євро-2024 відбудеться 9 жовтня у Франкфурті-на-Майні. В УЄФА поки що публічно не оголосили свою позицію щодо збірної Росії.

Читайте також: Колишній футболіст "Шахтаря" та збірної України повернувся грати до Росії

Раніше повідомлялося про те, що фанати Боснії та Герцеговини закликали бойкотувати товариський матч своєї збірної з Росією.