UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кличка немає планів зустрічатися з переможеним Повєткіним

Український суперчемпіон ще раз заявив: він має намір провести свій наступний бій на початку весни-2014, проте серед можливих суперників імені російського боксера немає.

Володимир Кличко не має наміру проводити матч-реванш з росіянином Олександром Повєткіним, якого він обіграв 5 жовтня в Москві за очками у двобої за звання чемпіона світу за версією WBA,WBC, IBO, IBF у суперважкій вазі.

За словами українця, він вийде в ринг у лютому-березні 2014 року, і проведе бій з офіційними претендентами на його титули.

Про це український боксер повідомив під час урочистої церемонії відкриття відремонтованих Фондом братів Кличків спортивних залів в приміщенні Броварського вищого училища фізичного виховання та спорту.

"Є чимало боксерів, які перебувають на провідних позиціях рейтингу боксерських організацій, поясами яких я володію - болгарин Пулєв, і росіянин Бійців, і американці Уайлдер і Кріс Арреола. Вони всі заслуговують чемпіонського бою. З іншого боку, у мене є зобов'язання перед організаціями проводити офіційні захисту титулів. Я поки не знаю, чи буде це обов'язковий захист, або вільна. Рішення про те, хто стане моїм суперником, а також, де відбудеться бій, буде прийнято в найближчі тижні", - розповів про свої плани Кличка.

ТАКОЖ: Повєткін вважає, що знаходиться в трьох перемогах від реваншу з Володимиром Кличком

Володимир Кличко підкреслив, що Повєткін виявився гідним противником, проте свій шанс він уже втратив.

"Про Олександра Повєткіна як про спортсмена я можу сказати лише позитивні речі - хлопець зробив все, щоб вийти з нашої зустрічі победителетем. У нього був шанс, але він виявився переможеним. Як він сам сказав - "не вийшло". У спорті завжди так трапляється - є переможений, а є переможець. Моєю метою на бій була не дати йому жодного шансу. Я радий тому, що поєдинок виграно і я відстояв титули", - розповів український чемпіон.

Кличко підкреслив, що Повєткін був повалений в чесній боротьбі, і що суперництво в рингу не вийшло за його межі і не переросло в політичне протистояння.

"Я радий, що у поєдинку не було політичного підґрунтя, адже по різні сторони рингу перебували представники України і Росії", - зазначив Кличко.

"Якщо б виграв, то ніхто б нічого не обговорював. Тоді всі говорили, що все, що було зроблено - підготовка до бою, антураж - було зроблено правильно. Так, як це часто в житті буває. Як я сказав, одна сторона завжди буде програла. Це було перша поразка в його кар'єрі на профірингу. Але це спорт - і переможеного не варто бити ногами, - заявив Кличко, натякаючи на виниклу після його перемоги галас у вболівальницьких колах і ЗМІ, а також неприємні коментарі з боку російських зірок і спортсменів.

Нагадаємо, що російську сторону обурив стиль ведення поєдинку Володимиром Кличком, який, між тим, багато фахівців називають прагматичним і приносить потрібний результат. !zn

Читайте також:

Бій Кличко - Повєткін подивився кожен четвертий українець

Ще один український боксер побореться за титул чемпіона світу

Український боксер Микола Буценко виявився єдиним медалістом чемпіонату світу

Повєткін понесе вогонь Паралімпіади-2014