UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції закликали позбавити зірку футболу громадянства за зв'язок із терористами

Звинувачення на адресу Каріма Бензема висунув міністр внутрішніх справ.

Віцемер Марселя та депутат Національних зборів Франції Валері Буає закликала позбавити громадянства зіркового футболіста Каріма Бензема.

Нападник саудівського "Аль-Іттіхада" висловив підтримку мешканцям Сектору Газа та звинуватив Ізраїль у бомбардуваннях, які "не щадять жінок та дітей". На публікацію спортсмена в соцмережах відреагував міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, який заявив, що "всі знають про сумнозвісні зв'язки пана Бензема з "Братами-мусульманами".

"Якщо, як стверджує міністр, Карім Бензема пов'язаний із "Братами-мусульманами", я прошу розглянути питання санкцій. Для початку символічним жестом було б позбавлення його "Золотого м'яча". Ми також маємо вимагати позбавлення його громадянства. Не можна миритися з тим, що всесвітньо відомий француз із подвійним громадянством ганьбить і зраджує нашу країну таким чином", – цитує Буає Foot Mercato.

Організацію "Брати-мусульмани" визнано терористичною на території багатьох країн світу, а ХАМАС є частиною цього руху.

Володар "Золотого м'яча"-2022 Карім Бензема виступає у чемпіонаті Саудівської Аравії з літа, коли перейшов із мадридського "Реала". У футболіста може бути подвійне громадянство: французьке та алжирське.

Читайте також: Легендарний ізраїльський голкіпер образив одного з найкращих футболістів світу через підтримку Палестини

Раніше французький клуб усунув футболіста за заклик влаштувати "чорний день для євреїв".