UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції поліція заарештувала алжирського футболіста, який закликав влаштувати "чорний день" для євреїв

Спортсмен підтримав жорсткі висловлювання на адресу Ізраїлю.

Французька поліція заарештувала захисника "Ніцци" Юсефа Атталя, повідомляє Nice-Matin.

За інформацією джерела, його було взято під варту 23 листопада. Його звинувачують у розпалюванні расової ненависті на релігійному ґрунті.

Атталь опублікував у соцмережі відео, де проповідник закликає влаштувати "чорний день" для євреїв. Пізніше він видалив повідомлення і вибачився.

Пізніше дисциплінарна комісія Професійної футбольної ліги Франції дискваліфікувала Атталя на 7 матчів, а "Ніцца" усунула його від роботи.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики палестинського ісламського руху ХАМАС розпочали несподівану та масштабну атаку на Ізраїль. Колишній керівник Моссада Ефраїм Халеві заявив, що Ізраїль не мав жодних попереджень про напад терористів. За його словами, для всієї країни "війна стала повною несподіванкою".

Наразі ЦАХАЛ вже веде військові операції у Секторі Газа, а уряд Ізраїлю та ісламістські бойовики угруповання ХАМАС схвалили угоду про звільнення заручників в обмін на паузу у бойових діях у Газі.

Угода передбачає звільнення не менше 50 заручників – жінок та дітей – в обмін на 4-денне перемир'я у повітряній та наземній кампанії Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїльські футболісти відмовилися виходити на матч чемпіонату Туреччини

Раніше повідомлялося, що родич відомого ізраїльського футболіста ліквідував трьох терористів ХАМАС.