UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку з салютом відкрили юнацький ЧС з легкої атлетики

Організатори змагань та представники Міжнародної федерації легкої атлетики обіцяють, що на батьківщині Сергія Бубки ми побачимо народження нових зірок спорту.

У Донецьку відбулася церемонія відкриття юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики - змагань для спортсменів не старше 17-ти років.

Вперше Україна приймає такий масштабний захід, особливо щодо кількості учасників і країн, які делегували своїх представників на чемпіонат. В Україну прибуло понад півтори тисячі учасників з 176 країн.

Змагання прийме стадіон РСК "Олімпійський", на якому колись виступав донецький "Шахтар", а для розминок заходів і тренувань будуть використовуватися ще два комплекси - арени "Локомотив" і "Кіровець".

Донецький чемпіонат стане восьмим в історії проведення подібних змагань - раніше на турнірах почали свою блискучу кар'єру в легкій атлетиці такі відомі спортсмени як Усейн Болт, Кірані Джеймс - єдиний олімпійський чемпіон з Гренади, російська стрибунка Анна Чічерова і багато інших.

Україна за всю історію проведення юнацьких чемпіонатів світу завоювала дев'ятнадцять нагород, лише чотири з них золоті. Ірина Коваленко стала чемпіонкою у стрибках у висоту в Шербруку-2003. Андрій Мартинюк виграв золото в метанні молота, Микита Нестеренко став кращим серед дискоболов, Юлія Баралей у бігу на 400 метрів в Остраві-2007, інформує "Спорт-Експрес в Україні". Втім, нікому з перерахованих вище атлетів поки не вдалося проявити себе в дорослому спорті.

Українська команда складається з 60 юних спортсменів у всіх 20 дисциплінах. Ні представники тренерського штабу української збірної, ні спортивні чиновники не ризикнули припустити, хто ж з українців може порадувати виграною медаллю змагань - аж надто непередбачуваним може бути в цьому віці будь-який атлет.

Згідно з результатами ранкової та вечірньої сесій змагань у фінали пробилося кілька українців - стрибунка у висоту Юлія Левченко, а також дискоболка Карина Чередниченко.

Вечірня сесія стартувала о 16:00 церемонією відкриття змагань. Дійство, на якому був присутній президент Міжнародної федерації легкої атлетики Ламін Діак і його підлеглий віце-президент Сергій Бубка, завершив салют. Втім, повною мырою оцінити феєрверк завадила сонячна погода. Чемпіонат завершиться 14 липня.

Зазначимо, що у 2013 році в Україні відбудуться ще два великих міжнародних юнацьких змагань - Київ прийме чемпіонат Європи з баскетболу U-16, а також юніорський чемпіонат світу з боксу. !zn

Читайте також:

Українські легкоатлети повернулися на НСК "Олімпійський"

На Універсіаді в Казані Україну представлять вісім олімпійських призерів

Чемпіонат світу з гімнастики в Києві може пройти без збірної України

Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України