UA / RU
Підтримати ZN.ua

У чемпіонаті Прем'єр-ліги буде виступати 14 команд

У протистоянні двох позицій щодо кількості майбутніх учасників чемпіонату України перемогла Федерація, яка навіть не намагалася піти назустріч клубам з нижчого дивізіону.

Незважаючи на всі наміри власників клубів Прем'єр-ліги залишити у вищому дивізіоні 16 команд, позиція Федерації футболу України все-таки взяла гору - у наступному сезоні розіграють звання чемпіона лише 14 клубів.

Формат залишається незмінним (всі клуби грають у два кола вдома і в гостях), при цьому паралельно з турніром перших команд стартує чемпіонат дублерів. Як і планувалося, змагання в Прем'єр-лізі почнуться 26 липня. Щоправда, до календаря руки у функціонерів поки не дійшли. Щоб компенсувати зменшення кількості матчів у чемпіонаті, у ФФУ хочуть трохи переформатувати Кубок України: на стадіях турніру планується проводити по два поєдинки (вдома і в гостях), а не по одному.

Нагадаємо, що раніше розглядали варіант зі збереженням в елітному дивізіоні 16 команд - на місце "Таврії", яка згідно з результатами сезону-2013/14 понизилася в класі, а за фактом, припинила існування, претендували чернігівська "Десна", алчевська "Сталь" та ПФК "Олександрія" - команди першої ліги. Однак у ФФУ не захотіли йти назустріч клубам, які спочатку не мали шанси пройти атестацію. Чиновники вважають непотрібним знизити планку вимог Прем'єр-ліги.

А трохи пізніше стало відомо, що інвестор ФК "Севастополь" Вадим Новинський зупиняє фінансування клубу, фактично підписавши смертний вирок українській команді.

Також повідомляють, що три клуби Прем'єр-ліги - "Карпати", "Говерла" та "Волинь" повністю вирішили питання з атестацією. Всі три клуби на диво швидко розібралися зі своїми проблемами, і тепер вони точно отримають атестат.

Нагадаємо, що фактично сезон в Україні відкриється 22 липня, коли у матчі за Суперкубок зустрінуться київське "Динамо" та донецький "Шахтар". Поєдинок відбудеться у Львові. !zn

Читайте також:

Легендарний динамівець впевнений, що в Прем'єр-лізі має залишитися 16 команд

Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" у чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ, - ЗМІ

Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Фоменко сподівається на своєчасне початок нового футбольного чемпіонату