UA / RU
Підтримати ZN.ua

Команда програла: тренер "Атлетіка" замінив воротаря під час матчу заради призу

Команда зрештою пропустила два голи.

Унаї Сімон

Унаї Сімон

Головний тренер "Атлетіка" Більбао Ернесто Вальверде замінив воротаря команди Унаї Сімона під час матчу проти "Сельти" у 36-му турі чемпіонату Іспанії.

Команда вела в рахунку 1:0 завдяки голу Беренгера, а на 62-й хвилині тренер "Атлетіка" вирішив прибрати з поля основного воротаря Унаї Сімона, а замість нього вийшов Агірресабала.

Після цього "Атлетік" у підсумку два голи та зазнав поразки на виїзді з рахунком 1:2.

Рішення про заміну Сімона головний тренер міг ухвалити через боротьбу за "Трофей Самори" – приз найкращому воротарю сезону в чемпіонаті Іспанії.

Нагороду отримає голкіпер, котрий має найменший середній показник пропущених голів за гру. При цьому матч зараховується, коли воротар провів на полі щонайменше 60 хвилин.

Саме Сімон зараз лідирує у рейтингу воротарів Ла Ліги з показником 0,94 гола за гру. До топ-3 входять Алекс Реміро ("Реал Сосьєдад") з 1,03 гола та Марк-Андре тер Штеген ("Барселона") з 1,06 гола.

Варто зазначити, що український воротар "Реала" Андрій Лунін у середньому пропускає 0,6 гола за гру, але не зможе отримати приз, оскільки не встигне зіграти щонайменше 28 матчів за сезон у чемпіонаті.

Читайте також: Довбик та Циганков відзначилися асистами за "Жирону" в Іспанії

Раніше повідомлялося про те, що "Реал" з Луніним достроково виграв чемпіонат Іспанії.