UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс вважає, що ще можливо поборотися за пом'якшення покарання збірної від ФІФА

Почесний голова Федерації футболу України, віце-президент УЄФА засудив співробітників ФФУ за бездіяльність і використання гасел, але при цьому запропонував своє сприяння у вирішення складної ситуації.

Григорій Суркіс, віце-президент УЄФА і багаторічний очільник українського футболу, вважає, що рішення ФІФА може бути пом'якшено, незважаючи на те, що у Федерації футболу України не зовсім правильно відреагували на можливість покарання української збірної перед матчем відбіркового турніру ЧС-2014 з Польщею.

"Замість того, щоб певним людям у ФФУ, що відповідають за юридичну підтримку, в тому числі тих явищ, що сталися на львівському стадіоні, звернутися за порадою-консультацією, вони вирішили махати гаслами. А зараз ми отримали рішення, яке не дає нам на фінішній прямій у боротьбі за путівку на чемпіонаті світу мати підтримку вболівальників у Харкові", - заявив Григорій Суркіс в ефірі програми Шустер Live.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА ухвалила рішення покарати українську збірну за поведінку фанатів під час матчу відбору проти Сан-Марино у Львові - дискваліфікувати на тривалий термін стадіон у Львові, а також провести наступний поєдинок українців проти Польщі в Харкові при порожніх трибунах.

Втім, Суркіс упевнений, що за певних обставин можливе рішення ФІФА буде пом'якшено.

"Я зі свого боку, в рамках апеляції, готовий надати національній асоціації підтримку, якщо вона зацікавлена. Чи є шанси скасувати покарання? Я не хотів би оперувати питальними знаками або знаками оклику. Я зі свого боку готовий надати всіляку підтримку для того, щоб визначити, чи є упередженість FARE в якихось питаннях, пов'язаних з описом подій на львівській арені".

"Я сподіваюся, що ми поборемося за те, щоб, як мінімум, змінити рішення по Харкову. Можливо, стадіон у Харкові отримає умовне покарання. Дай Боже, щоб спільними зусиллями нам це вдалося. Для цього залишилося не так багато часу, але цим шансом ми повинні скористатися", - резюмував Григорій Михайлович.

Нагадаємо, поєдинок Україна - Польща відбудеться 11 жовтня на харківському стадіоні "Металіст". У разі перемоги господарів, українська збірна практично на сто відсотків гарантує собі фініш на другому місці і участь у відборі через стикові матчі. !zn

Читайте також:

"Металіст" дискваліфікований УЄФА з розіграшу Ліги Чемпіонів

Збірна України продовжила прогрес в рейтингу ФІФА

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує грати на чемпіонаті світу

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної