UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс попередив Росію про можливі санкції від ФІФА та УЄФА

Почесний президент ФФУ, а нині віце-президент УЄФА Григорій Суркіс відвідає зустріч, на якій буде обговорюватися доля кримського футболу.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, який керував українським футболом з 2000 по 2012 роки, буде представляти інтереси України на зустрічі в УЄФА, де представники Росії і України обговорять долю кримського футболу.

За словами Суркіса, він має намір донести до учасників переговорного процесу, що Російський футбольний союз грубо порушує статут УЄФА і ФІФА, що може потягнути за собою серйозне покарання.

"Якщо говорити про Статут ФІФА, як футбольної конституції, то вона порушена за всіма критеріями. Я б на місці пана Толстих поставив керівництво своєї країни до відома про те, що в результаті відомих рішень, РФС потрапляє під великий прес та перебуває під загрозою санкцій", - заявив Григорій Суркіс в інтерв'ю програмі "ПроФутбол".

"Правда, це не означає, що ФФУ повинна ухилятися від зустрічей. Ми бачимо, що президент України зустрічається з президентом Росії. 18 вересня, безумовно, буде зустріч. Це буде перший день засідання Виконкому УЄФА. Думаю, президенти ФІФА та УЄФА, а також юридичні служби цих організацій, прислухаються до моєї думки, що потрібно врегулювати конфлікт в рамках міжнародної футбольної конституції. Те, що незаконно - це незаконно. В рамках цієї незаконність я буду відстоювати інтереси своєї країни", - пообіцяв Суркіс.

Нагадаємо, що УЄФА у своїй офіційній заяві наголосила на тому, що не визнає виступів кримських клубів у російських змаганнях, однак в організації не висловили чітку позицію щодо санкцій для РФС.

Суркіс зазначив, що вірить в керівництво українського футболу на переговорах з росіянами і УЄФА.

"Я не розумію, як на сьогоднішній день люди, які очолюють український футбол, можуть здати інтереси України. Якщо це і станеться, то вони повинні змінити країну проживання", - сказав почесний президент ФФУ.

Раніше повідомлялося, що три кримських команди було прийнято до складу професійних колективів Російського футбольного союзу, згодом зігравши матчі в рамках Кубка Росії. !zn