UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс дотримався слова і відпустив нападника в чемпіонат Англії

Нігерієць Браун Ідейє підписав контракт з "Вест Бромвіч Албіон". А "Динамо" отримало за форварда відмінні гроші - 10 мільйонів євро.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс зізнався, що про перехід нігерійського нападника Брауна Ідейє в англійський клуб домовлявся ще в 2011 році, коли підписав його з табору французького "Сошо".

Ідейє перейшов з "Динамо" в команду англійської Прем'єр-ліги "Вест Бромвіч Албіон" за досить значну суму і навіть рекордну як для скромного клубу - 10 мільйонів євро.

"Три роки тому я обіцяв хлопцеві, вже тоді хотів спробувати сили саме в англійській Прем'єр-лізі: якщо з часом клуби з цього чемпіонату проявлять до нього інтерес і виявляться готові заплатити гідну компенсацію, з мого боку заперечень щодо трансферу не піде. Своє Слово я дотримав, і можу вам сказати, що відбувся переходом залишилися задоволені всі три сторони - гравець і два клубу", - розповів президент "Динамо".

Суркіс вважає, що трансфер був організований з найкращої сторони, так як сторонам вдалося уникнути галасу в ЗМІ, яка б могла негативно вплинути на наміри клубів.

"Вест Бромвіч" підписав з нігерійцем - чемпіоном Африки-2013 - трирічний контракт з можливістю продовження ще на один сезон. У новому клубі Браун буде грати під номером 9.

"Всі служби, з обох сторін відповідальні за трансфер, спрацювали ідеально. Зазвичай про майбутнє переході заздалегідь починає дмухати преса, що далеко не завжди сприяє гладкому вчиненню правочину. Ось і "Вест Бромвіч" не був зацікавлений давати цієї інформації хід до тих пір, як в п'ятницю до третьої години пополудні футболіст підписав особистий контракт. Адже не секрет, що Браун перебував у сфері інтересів кількох британських клубів. У підсумку ми уникли зайвих спекуляцій навколо переходу Ідейє та повідомили про трансфер в самий останній момент", - розповів Суркіс про хід трансферу.

Відзначимо, що в "Динамо" Ідейє провів 103 матчі в різних турнірах, забивши в них 42 голи. Найчастіше його точні удари виявлялися вирішальними, однак незважаючи на це в сезоні-2013/14 Браун програвав боротьбу за місце в складі конголезцу Дьемерси Мбокані. !zn

Читайте також:

На матчі за Суперкубок ультрас організують збір коштів для поранених в зоні АТО бійців

Іноземні футболісти "Динамо" продовжили виступи в Україні

Саленко підтримав Реброва в бажанні перебудувати гру "Динамо"