UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя правильно не зарахував гол України у ворота Словаччини - експерт

Колишній суддя ФІФА, українець Сергій Шебек вважає, що шотландський арбітр вчинив відповідно до правил, коли не зарахував взяття воріт Словаччини після подачі кутового українцями.

Колишній футбольний арбітр ФІФА, український фахівець Сергій Шебек вважає, що арбітр матчу кваліфікації Євро-2016 між збірними України та Словаччини, шотландець Крейг Томсон вчинив правильно, коли не зарахував гол, забитий українцями вже в доданий час.

На його погляд, в епізоді, коли воротар українців Андрій П'ятов прибіг в чужу штрафну і в підсумку після подачі кутового проштовхнув таки м'яч у сітку, однак при цьому сфолив на своєму колезі Матуше Козачике.

"Момент навіть нема чого обговорювати, тому що арбітр абсолютно правильно скасував гол. З боку П'ятова був напад на воротаря збірної Словаччини. Андрій банально штовхнув свого візаві і вже потім зіграв у м'яч. Це очевидне порушення правил, у якому суддя правильно розібрався", - цитує Шебека видання Ua-Football.

Нагадаємо, українці поступилися Словаччини в першому матчі відбіркового турніру Євро-2016, коли пропустили гол на 17-й хвилині зустрічі і надалі не зуміли реалізувати хоча б один момент. При цьому головний тренер команди Михайло Фоменко після гри зазначив, що суддя не зарахував стовідсотковий гол у ворота опонента, і що порушення з боку П'ятова не було. Підтримали Фоменка та деякі футболісти, а також експерти.

"Мене дивують коментарі колишніх гравців, особливо захисників, які з власного досвіду повинні знати, що таке напад на воротаря. Вони безпідставно говорять, що в тому моменті все було чисто. Але це не так", - спростовує Шебек загальноприйняту позицію.

Додамо, що поразка від Словаччини стало для України першим після поразки від Франції у плей-офф кваліфікації ЧС-2014 в листопаді минулого року.

Нагадаємо, що в іншому матчі групи З Іспанія розгромила Македонію 5:1 і очолила турнірну таблицю секстету. !zn