UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суарес зможе дебютувати за "Барселону" лише в кінці жовтня

Уругвайський бомбардир підписав контракт з "Барселоною", проте зможе вийти на поле в її футболці з 9-им номером на спині зовсім нескоро - ФІФА не стала скорочувати термін дискваліфікації.

Нападник збірної Уругваю Луїс Суарес., як і очікувалося, перейшов в "Барселону" - за його трансфер каталонці заплатять англійському "Ліверпулю" 75 мільйонів євро.

Раніше англійська преса повідомляла, що згідно контракту в "Барселоні" 27-річний Суарес буде отримувати близько 8 мільйонів євро на рік.

Футболіст вже був представлений в якості гравця "блаугранас", однак вийти на футбольне поле в майці з 9-м номером на спині Суарес зможе нескоро. Дискваліфікація Суареса, виписана ФІФА за укус Джорджіо К'єлліні у матчі ЧС-2014 Уругвай - Італія триватиме до 26 жовтня - уругваєць пропустить два місяці в іспанській Примері, а в Лізі Чемпіонів екс-форвард "Ліверпуля" зможе дебютувати не раніше четвертого листопада.

Повідомляється, що ФІФА відхилила апеляцію уругвайської федерації, однак тепер Суарес може оскаржити суворий вирок у Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Нагадаємо, що Суарес вважався одним з претендентів на звання кращого бомбардира ЧС-2014, однак через наслідки травми зумів вийти на поле лише в другому поєдинку групового турніру. Його вихід на поле ознаменувався двома забитими голами в ворота Англії і важливою перемогою. Втім, вже у наступному поєдинку проти Італії його замовкла гармата, а сам футболіст відзначився з негативної сторони, в одному з епізодів укусивши італійця К'єлліні.

Наступний матч і поєдинок 1/8 фіналу ЧС Суарес пропустив, а його збірна в підсумку програла Колумбії 0:2 і завершила виступи на мундіалі.

ФІФА виписала тривалу дискваліфікацію форварда, проте його підтримали футболісти і функціонери на батьківщині. А легендарний у минулому гравець Дієго Марадона назвав рішення ФІФА ганьбою.

Додамо, що вихованець уругвайського "Насионаля" почав європейську кар'єру в 19 років, коли перейшов в клуб чемпіонату Нідерландів "Гронінген". Потім Суарес пішов на підвищення в "Аякс", звідки в 2011 року перейшов в "Ліверпуль". У минулому сезоні він став кращим бомбардиром англійської Прем'єр-ліги, забивши 31 гол. !zn

Читайте також:

Італійські правозахисники подали в суд на Суареса

Король футболу Пеле вважає справедливою дискваліфікацію уругвайця Суареса

На укусі уругвайця Суареса заробили навіть у Норвегії

Укус Суареса може коштувати йому втрати спонсорського контракту