UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стала відома сума, яку заробило "Динамо" у рамках благодійного турне

Кияни провели спаринги у Європі.

Київське "Динамо" оголосило про те, що завдяки серії благодійних матчів у Європі клуб зміг зібрати для допомоги Україні понад 22 мільйони гривень.

"Зокрема, кошти безпосередньо потраплять на рахунки Міністерства соціальної політики України та підуть на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв'язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності", - йдеться у заяві клубу.

Нагадаємо, футбольний сезон через військове вторгнення Росії в Україні було припинено, а футболісти клубів отримали від ФІФА можливість продовжити кар'єру в інших командах.

"Динамо" та "Шахтар" отримали спеціальний дозвіл від Міністерства спорту на те, щоб гравці клубів могли покинути Україну під час воєнного стану та зіграти благодійні матчі.

"Динамо" у спарингах обіграло польську "Легію", турецький "Галатасарай" (обидва матчі — 3:1) та дортмундську "Борусію" (3:2), а також зіграло внічию з румунським "Клужем" (0:0) та загребським "Динамо" (2:2).

Завтра, 4 травня, команда Мірчі Луческу завершить благодійний тур виїзним матчем проти "Базеля".

Читайте також: Футболіст "Динамо" розповів про зруйнований окупантами будинок батьків у Донецькій області

Раніше повідомлялося про те, що футболіст "Динамо" розплакався після слів про війну в Україні.