UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Сталь" з Алчевська знялася з чемпіонату першої ліги

Алчевська футбольна команда виступала в середині "нульових" у чемпіонаті вищої ліги, а в позаминулому сезоні відмовилася від участі в Прем'єр-ліги з-за недостатнього фінансування.

Футбольний клуб з Алчевська Луганської області виключений зі змагань першої ліги чемпіонату України.

Офіційний сайт Професійної футбольнй ліги, яка проводить першість першої ліги, повідомляє, що 3 лютого в Будинку футболу відбулося засідання Ради Ліг ПФЛ України. На ньому було розглянуто звернення "Сталі", в якому алчевський клуб заявив про припинення участі в чемпіонаті України.

Рада Ліг задовольнив прохання алчевців і виключив команду з першої ліги сезону 2014/2015 у зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО. У разі нормалізації обстановки на сході України і при успішному проходженні Сталлю процедури атестації, клуб буде внесений у список учасників Першої ліги в сезоні 2015/16. Це рішення найближчим часом буде винесено на погодження виконкому Федерації футболу України.

Додамо, що алчевці проводили ігри нинішнього сезону в Карлівці Полтавської області.

Алчевська "Сталь" - клуб з майже 80-річною історією. Після вильоту з вищої ліги в сезоні-2006/07 "Сталь" виступала в першій лізі, проте за результатами чемпіонату-2012/13 "сталевари" зайняли друге місце і отримали право грати у Прем'єр-лізі. Але недостатнє фінансування і невідповідний вимогам ліги стадіон послужили причиною для відмови від виступу команди в топ-дивізіоні.